EMGE’de İşleme Sürelerinde %20 ila %25 Azalma

EMGE’de İşleme Sürelerinde %20 ila %25 Azalma

EMGE ile MANUS’un 17 yıllık işbirliği, savunma ve havacılık sanayinde verimlilik ve yenilikçilik üzerine inşa edilen önemli bir başarı hikayesidir. EMGE, 1981 yılından beri savunma sanayinin önde gelen şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor ve ASELSAN, TUSAŞ gibi önemli kuruluşlarla çalışmaktadır. Şirket, 41 adet CNC işleme merkezi ile alüminyum ve titanyum için özelleştirilmiş makinalar, 5 metreye kadar ölçüm yapabilen CMM’ler ve millturn merkezleri ile üretim yapmaktadır.

 

emge nc program optimization

 

Bu uzun soluklu işbirliği 2007 yılında, EMGE'nin 5 eksenli bir makinasındaki bir ihtiyacı karşılamak üzere başladı. MANUSpost developer, makinelerin ihtiyaç duyduğu eksik TCPC özelliği kazandırırken, EMGE’nin CNC makineleri için post ve simülasyon çözümleri sağlamaya devam etti. Özellikle çok çeşitli tezgah ve kontrol üniteleriyle uyumlu çalışan MANUSpost developer, EMGE’nin piyasada bulunmayan özel tezgahları üzerinde esneklik sağladı. Bu süreçte, simülasyon programı MANUSsim, tezgahlar arası geçişte büyük bir kolaylık sunarak, hem üretim hızını hem de verimliliği artırdı.  MANUSsim ile CNC tezgahların setupları hızlanmakta, potansiyel problemler önceden tespit edilerek çözümler üretilmekte ve böylece üretimde büyük bir hız ve doğruluk elde edilmektedir.

 

emge nc program optimization 2

 

Üretim süreçlerinde verimlilik iyileştirmeleri, maliyetlerin düşürülmesi ve kaynakların etkin kullanımı açısından kritik öneme sahiptir. EMGE, üretimde süre iyileştirmesi ve verimlilik artırma amacıyla MANUSsim optimize NC program optimizasyonundan büyük fayda sağlamaktadır. Bu sayede, parça işleme süreleri %20-25 oranında azaltılarak ciddi bir maliyet ve zaman tasarrufu sağlanmaktadır.

 

emge nc program optimization 3

 

EMGE, 7/24 üretim yapan bir firma olarak ihtiyaç duyduğu her anda MANUS’tan hızlı ve etkili destek almıştır. Yaklaşık 17 yıldır süren bu işbirliği, karşılıklı gelişimi desteklemiş ve her iki taraf için de büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır.;

 

30
Eyl
2024 . MANUS