Siemens NX kullananlar neden MANUSpost’u tercih ediyor?

Siemens NX kullananlar neden MANUSpost’u tercih ediyor?

Türkiye’de Siemens NX CAD/CAM programı kullanan yüzlerce firma CNC post işlemci çözümü olarak MANUSpost’u tercih ediyor. Peki sizce neden? Gelin nedenleri beraber inceleyelim.

Linkedin tr
  1. Bizce en önemli neden, MANUS’un 15 yıldır CAD/CAM camiasında Post Prosesör konusunda artık en güvenilir ve en güçlü firma olması

    Piyasada çok fazla duyuyoruz, “Zor bir CNC’yse uğraşma abi diğerleriyle, MANUS’a yaptır postu. “Abi bu tezgahı sadece MANUS yapar sen onları ara”. Bu sözleri o kadar sık duyuyoruz ki inanamazsınız. Sadece müşterilerimizden de gelmiyor bu yorumlar, rakiplerimizden de bir benzerini duyuyoruz: “Abi bu tezgah zor, bunu MANUS’a yaptır, ben diğerlerinin postunu hazırlayayım”. Daha da ilginci ne biliyor musunuz? Yurt dışında post prosesör alanında rekabet ettiğimiz bazı CAD/CAM firmaları da aynı şeyi söylemeye başladı, hatta geçenlerde çok ünlü bir Alman CAD/CAM firması, yurt dışında bulunan kendi müşterisi için bizden post prosesör satın aldı. Çok zor bir tezgahtı gerçekten, ama bizim için değil. Bizi tercih ettikleri için onlara hak veriyoruz.

    Bize güvenen bütün firmalarımıza ve rakiplerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

  2. Bizce en önemli ikinci neden, MANUS’un sizi sahipsiz bırakmaması

    Öncelikli olarak biz kütüphanelerindeki hazır postları müşterilerine veren firmalardan farklı olarak hiçbir müşterimize: “Abi bu hazır post yurt dışından geliyor, biz buna müdahale edemeyiz, bu çalışıyor aslında, senin tezgahın ayarsız, onu düzelttirmen lazım demiyoruz”. Ya da Abi bu post bu şekilde çalışıyor, sen elle sil o kodu, ya da elle ekle” demiyoruz.

İkinci olarak bir CNC tezgahı alıp minimum 10-15 yıl kullanıyorsunuz, o post prosesör size bütün CNC’nin ömrü boyunca lazım. Ve post prosesörünüz bu 10-15 yıl boyunca değişecek, değişmeli. Çünkü kullandığınız CAM programı güncellenecek, tezgahınızın kontrol ünitesi güncellenecek. İşte MANUS olarak biz CNC’nizin ömrü boyunca sizin yanınızda yer alıyoruz ve her tür probleminize uzman kadromuzla müdahale ediyoruz, destek oluyoruz.

CNC bulutu
  1. Türkiye’de kendi post prosesörünü geliştiren ve teknik desteğini veren en büyük ekip olmamız

    Tam 21 kişilik bir kadromuz var. Hepsi kendi alanında uzman bir ekip bu. Post prosesör uzmanlarımız sizin için zevkle ve gururla çalışıyor. Gururla çalışıyorlar, çünkü biz teknolojiyi yurt dışından alıp size satmıyoruz, kendimiz Türk mühendisleri ile geliştiriyoruz ve geliştirici olarak size bu teknolojileri doğrudan ulaştırıyoruz.

  2. Sizi yormuyoruz. Siemens NX’den tek tuşla post alma imkanı

    Sizi yormuyoruz derken neyi mi kastettik? Çoğu rakibimiz bizim post prosesörlerimizi kötülemek için Siemens NX içerisinde çalışmadığımızı vurguluyor. Siemens NX içerisindeki diğer hazır postlardan farklıyız bu doğru, çünkü biz bir Türk firması olarak kendi geliştirdiğimiz post prosesör teknolojisini kullanıyoruz. Ama Siemens NX’in içerisindeki post prosesörlerden çok daha yetkin ve gelişmiş özelliklere sahibiz. Ayrıca sizi yormuyoruz, çünkü Siemens NX içerisinde tek tuşla, MANUSpost arayüzünü açmadan size NC program oluşturma imkanı sunuyoruz. Evet bu doğru. Bütün rakiplerimiz bunu okusun, yanlış bilgilerini düzeltsin. MANUSpost kullanmak hiçbir kullanıcısına ekstra yük getirmez.

  3. Post Configurator’e göre çok daha güçlü bir Post geliştirme editörümüz var

Siemens NX’in diğer CAM programlarından farklı olarak nispeten daha güçlü bir post geliştirme editörü var, ismi Post Configurator. Ancak hala yeterince güçlü değil. Soruyorum, “Kaçınız post configurator’ü kullanarak, kendi post prosesörünüzde istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz”,“Ne kadar sizce post configuratorü kullanmak”, “Yoksa post configurator’ü kullanamadığınız için bayiden veya işten anlayan birilerinden post mu satın alıyorsunuz”.

MANUSpost developer yazılımımızı kullanmaya başlayın ve bir post geliştirme editörünün nasıl olması gerektiğini kendiniz görün. Hemen kullanmaya başlayın diyoruz, çünkü MANUSpost developer’ı ücretsiz olarak hemen açıp inceleyebilirsiniz. Programı indirmenize gerek yok, web sitemizden tıklayarak programı açabilirsiniz, MANUSpost developer bir bulut uygulaması ve size sadece bir tık uzakta. Developer içerisinde bir çok eğitici videomuz da var, öğrenmesi gayet kolay. Öğrendikten sonra kullanımı ise çok daha kolay.

Postdeveloperkullanma
  1. Çok taretli freze/tornalarda ve kayar otomatlardaki post prosesör probleminizi çözüyoruz

Bunu o kadar güzel çözüyoruz ki, Siemens NX’in özel taret senkronizasyon modülünü tedarik etmenize gerek kalmıyor. Bu şekilde çok taretli tezgahlarını ve kayar otomatlarını desteklediğimiz bir çok Siemens NX müşterimiz var.

  1. Siemens NX’e ilave bir CAM kullandığınızda ya da CAM’inizi değiştirdiğinizde sizi yalnız bırakmıyoruz

Böyle bir durumda Siemens NX için hazırladığımız post prosesörleri çok hızlı bir şekilde yeni CAM programınız için de aktif hale getiriyoruz. Yeni CAM programı için devasa post prosesör yatırımı yapmanızı engelliyoruz ve yeni CAM için hazırlanacak ve belki de aylar sürecek post prosesör hazırlama sürecini tamamen sıfırlıyoruz.

CAM bulutu

Siemens NX için hazırladığımız aynı postlarla yolunuza devam ediyorsunuz.

Farkli CAMler tr
  1. Özel çözümler MANUS’la mümkün

6 eksen CNC’niz var ve 3 döner ekseni beraber kullanamıyor musunuz?

MANUS’un 3 döner ekseni de otomatik hesaplayan özel 6 eksen freze postu ile tanıştınız mı?

TCPC, Plane komutu olmayan 4 ve 5 eksen CNC’lerinizde parça sıfırını tabla merkezi olarak tanımlamak zor mu geliyor? Her parçada tekrar sıfır mı alıyorsunuz?

Bu problemi kalıcı olarak çözen MANUS’un özel hazırladığı parametrik post prosesör ile tanıştınız mı?

Kayar otomatınız için NC program oluşturamıyor musunuz?

MANUS’un özel kayar otomat post prosesörleri ile tanıştınız mı?

6 eksen robotunuz var ve robot programı oluşturamıyor musunuz?

MANUS’un özel robot post prosesör ve simulasyonu ile tanıştınız mı?

Ve daha bir çok özel probleme özel çözümü 15 yıldır size ulaştırıyoruz.

MANUS ailesinde yer alan Türk mühendisleri olarak sizin için yerli milli teknolojiler geliştirmekten ve bunu size ulaştırmaktan büyük gurur duyuyoruz.

08
Ağu
2022 . MANUS