CNC Post Prosesörler Hakkında 4 Hatalı Bilgi

CNC Post Prosesörler Hakkında 4 Hatalı Bilgi

CNC Post Prosesörler Hakkında 4 Hatalı Bilgi

YANLIŞ BİLGİ: CAM yazılımımızdan etkili şekilde yararlanabilmek için, sadece bizim post prosesörümüzü kullanmalısınız

GERÇEK: Bu doğru olsaydı, pek çok imalat firması kullandıkları 3.parti post prosesörlerden şikayetçi olurlardı. Halbuki durum hiç de böyle değil.

Piyasadaki neredeyse bütün büyük CAM yazılımları herhangi bir kayıp veri veya hata olmadan APT/CL çıktısı üretmektedir. Pek çok imalat firması (içlerinde en büyükleri de dahil olmak üzere) 40 yıldan fazladır bu APT/CL çıktılarını ve 3. parti post prosesörleri kullanarak kendi NC programlarını üretmeye devam etmektedirler.

 

4 COMMON MISINFORMATION TOLD BY SOME CAM RESELLERS ABOUT CNC POST PROCESSING

Nereden mi biliyoruz?

Çünkü 14 yıldan fazladır 21 farklı CAM programı için post prosesörler üretiyor ve APT/CL çıktılarını kullanıyoruz.

Herhangi bir zorlukla veya şikayetle karşılaşmadan CNC post prosesörlerimizi kullanan binlerce müşterimiz var.

Ayrıca karmaşık CNCler için CAM satıcıları tarafından özelleştirilemeyen ileri düzey post prosesörler geliştiriyoruz. Pek çok CAM satıcısı müşterilerinin post prosesör sorunlarını çözemediğinde dışarıdan destek arayacaktır.

Biz aksine CAM içindeki post prosesörlerden uzak durmanızı öneriyoruz. Neden mi? Çünkü kendiniz için bir alternatif post prosesör çözümü üretmezseniz, şimdi değilse bile, yüksek ihtimalle yakın zamanda yeni CNC işleme makinenizin postları için yüksek meblağlar ödüyor olacaksınız.

Dahası, çoğu CAM satıcısı sizin alternatif bir çözüm aramadığınızı fark ettiğinde, size çok daha yüksek post prosesör fiyatları çıkarmaya başlayacaktır.

 

Hali hazırda bulunan post prosesörünüze güncelleme istediğinizde size ayrıca çok yüksek yıllık bakım masrafları çıkartacaklardır.

Dolayısıyla, CAM içi post prosesörleri kullanmak zorunda olmadığınız gibi, aksine kullanmamanız gerektiğini söyleyebiliriz.

YANLIŞ BİLGİ: 3. Parti Post Prosesör Kullanınca Veri Kayboluyor, Halbuki Biz NC Programları Direkt Oluşturuyoruz

GERÇEK: Piyasadaki pek çok CAM yazılımı cutter location(cl) dosyası gibi ara kademe formatlarda takım yolu çıktıları üretir. Neredeyse hiçbiri direkt olarak NC programı üretmez ve bu ara kademe çıktıları post proses ederek, nihai NC programlarını üretirler.

Eğer söyledikleri doğru olsaydı, onlar da post prosesör aşamasında veri kaybederlerdi.

Eğer bir CAM şirketi direkt olarak NC programı ürettiğini söylüyorsa ve bu gerçekten doğruysa, o yazılımdan uzak durun. Bu post proses alma işleminin en kötü yollarından biridir ve karışık bir CNC makine (örn. Çift taretli freze-torna veya 6 eksen freze tezgahı gibi..) için bir post prosesöre ihtiyaç duyduğunuzda işler karışacaktır.

4 COMMON MISINFORMATION TOLD BY SOME CAM RESELLERS ABOUT CNC POST PROCESSING

YANLIŞ BİLGİ: Bizim CNC post prosesörlerimiz sertifikalıdır.

GERÇEK: Bu bazı CNC işleme tezgahları (CNC üreticisi ve CAM şirketi arasındaki ortaklığa bağlı olarak) doğru olabilse de, endüstrideki tüm CNC makine markaları ve modelleri ile tüm post prosesörleri test edip sertifikalamak imkansızdır.

Neden mi?

Binlerce piyasada farklı CNC işleme marka ve modeli vardır.

Geçerli sertifikalar için bile, bu sertifikalar ancak o markanın belirli modelleri için geçerli olacaktır, her modeli kapsamayacaktır.

Esasen bu sertifikaları geçmişte duyduk ve bir süredir duymuyoruz.

Çünkü, eğer post prosesörleri biraz bile biliyorsanız, aynı markanın aynı model CNC makinelerinde bile makine parametreleri bakımından farklılık olabileceğini biliyorsunuzdur. Bu, CNC makine tezgahlarındaki çeşitliliği göstermenin iyi bir yoludur.

YANLIŞ BİLGİ: Post Editörümüzde Post Prosesörleri Özelleştirmek Kolaydır

GERÇEK: CAM satıcınızdan sadece mevcut post prosesörlerinde küçük bir değişiklik yapmalarını isteyin, bu değişikliğin ne kadar sürdüğünü gözlemleyin. Sorabileceğiniz bazı modifikasyon değişikliklerini sizinle paylaşabilirim:

-Soğutucu M kodunun yerini değiştirmek istediğinizi söyleyin (örn. Soğutucu M kodunun yerini operasyon başlangıcından, her operasyonun ilk kesme hareketi satırından hemen öncesine değiştirmek istediğinizi söyleyin)

-Sadece derin delik delim operasyonlarında etkinleştireceğiniz yeni bir spesifik soğutucu M kodu eklemek istediğiniz söyleyin

-Döner eksen kilitleme / kilit açma kodlarını değiştirmek istediğinizi söyleyin (kilitleme / kilit açma M kodunun yerlerini değiştirmelerini isteyin)

-NC programının başında kesici takım bilgilerini bir liste olarak eklemelerini isteyin, N satırı formatını değiştirin (her takım değişimi için, veya her operasyon başlangıcında, veya her delme döngüsü satırında N satırı yazmalarını isteyebilirsiniz vb.)

Kendi başınıza oluşturabileceğiniz sorularınız da olabilir.

Yalnızca bu modifikasyonların siz izlerken yapılmasını isteyin ve tamamlanması gereken işlerin sayısını ve bu işlerin ne kadar zaman aldığını kendiniz görün.

Sonrasında gerçekten CAM programı içerisinde post prosesörde değişiklik yapmanın kolay olup olmadığını kendiniz karar verin.

Doğrusu şu, pazardaki çoğu CAM yazılımının post prosesör editörü sadece basit bir metin yöneticisi. Bir şeyleri değiştirmek isterseniz, küçük bir değişiklik gerektiğinde bile uzun metin dosyaları içerisinde kayboluyorsunuz. En doğrusu da şu: çoğu CAM içerisindeki post prosesör editörünü CAM satıcılarının kendileri bile tam anlamıyla kullanamıyorlar.

MANUSpost developer’ı kesinlikle denemenizi öneririm. Bizim güçlü post prosesör editörümüzle CAM içerisindeki post editörlerini kendiniz kıyaslayın.

Sonunda, bir post prosesör editörünün nasıl olması gerektiğini göreceğinize eminim.

24
May
2022 . MANUS