Gimas Girgin A.Ş | 6 Eksen Post Prosesör

Gimas Girgin A.Ş | 6 Eksen Post Prosesör

PROBLEM

Bildiğinizin aksine, 6 eksen CNC tezgahınız için büyük olasılıkla şu an 5 eksen bir post processor kullanmaktasınız.

Bunlarla 3 döner eksenden sadece 2'sini kontrol edebilirsiniz. Ancak aynı anda 3 döner ekseni kontrol etmeden 6 eksen tezgahınızı verimli bir şekilde kullanamazsınız.

Parçayı istediğiniz döner eksenlerde işleyememek, bu nedenle de parçayı belli kısıtlarla bağlama zorunluluğu ve istediğiniz takım yolunu yaratamamak sizi oldukça yavaşlatacaktır.

GİMAS GİRGİN A.Ş

ÇÖZÜM

MANUSpost’un standart 5 eksen özelliklerine ek olarak 6 eksen tezgahlarda 3 döner eksen efektif olarak aynı anda kullanımdadır.

Post, konumlamanın 2 eksenle mümkün olmadığı durumlarda 3 ekseni otomatik olarak aktif ederek, herhangi bir müdahaleye gerek olmadan doğru açıyı bulur. Kullanıcı basit bir şekilde aktifleştirebileceği fonksiyonlarla otomatik olarak operasyonları makinanın belirli bir bölgesinde işleyebilir (istenilen bölgede işleme için 3 döner eksen değeri de otomatik bulunur) veya operasyonları bağımsız olarak istediği bir 3.döner eksen açısında çalıştırabilir.

Buna ek olarak MANUSpost kafa değişimi olan tezgahları da desteklemektedir. Kullanıcı tek postla birden fazla kafayı yönetebilir.

GİMAS GİRGİN A.Ş  6 EKSEN POST PROCESSOR

FAYDALAR

“Yaklaşık 3 yıldır 6 eksen CNC tezgahlarımızı MANUSpost post processor ile programlıyoruz. CAM programında komplike olan hiçbir ayarlama yapmadan, bütün döner eksenleri aynı anda kolayca kontrol edebiliyoruz.

Gimas Girgin Makina olarak, CNC tezgahlarımızda işlediğimiz parçalar son derece kompleks olduğu için, güçlü ve güvenli bir 6 eksen post processor kullanımı bizim için oldukça önemli, aksi takdirde imalat sürecinde çok vakit kaybederiz.”

GİMAS GİRGİN A.Ş 6 EKSEN POST PROCESSOR

Yönetim Kurulu Başkanı
Bekir Girgin

11
Haz
2020 . MANUS