Hemen Gerçek Bir CNC Simülasyona Sahip Olmanız İçin 6 Neden

Hemen Gerçek Bir CNC Simülasyona Sahip Olmanız İçin 6 Neden

1) CNC Tezgahınızı Çarpmamak

Gerçek CNC işlemeye başlamadan önce, ilk emin olmanız gereken şey budur. Ortada herhangi bir çarpışma, çarpışma riski (çarpışmayan ama çok yakın objeler), herhangi bir NC program hatası veya CNC eksen limiti (hareket alanını aşma) problemi olmamalıdır. Her zaman en temel ihtiyacınız NC doğrulama programları olacaktır.

2) İlk Parça Kesim Süresini Hızlandırmak

İlk parçayı işlerken NC programdan emin olunmadığı için ilerleme hızını düşürmek yaygın bir alışkanlıktır. Çarpışma riski oluşup oluşmadığını kontrol etmek için hızın azaltılması dışında, operatör ne olacağından emin değilse ve CNC’nin içinde neler olduğunu kontrol etmek isterse CNC defalarca durdurulur. Bu alışkanlık para ve zaman kaybına sebep olur. Gerçek CNC simülasyonu ile CNC imalatınıza ilk parçada bile güvenle ve hızlıca başlayabilirsiniz.

3) Gerçek Kesim Sürelerini Öğrenebilmek

MANUSsim CNC makine eksenlerinin hızlanmalarını, yavaşlamalarını ve ani hareketlerini hesaba katarak gerçek CNC sürelerini hesaplar. Bu hesaplamalardan gerçek kesim sürelerine çok yakın sonuçlar elde edilebilmektedir. CAM programları işleme sürelerini hesaplarken makine dinamiklerini hesaba katmadığından, bu durum MANUSsim kullanmanın çok ciddi bir avantajıdır. Bu süre bilgisini, maliyet tahmini hazırlamak için veya üretim bölümü aktivitelerini planlamak için kullanabilirsiniz.

4) Gerçek Kesilecek Parçayı Analiz Ederek Parça Bozulmalarını Engellemek

Çoğu CAM programı içerisinde, kesilecek parça (stok) ile hedef model karşılaştırabiliyor olmasına karşın, CAM programlarında stok malzeme gerçek NC programıyla kesilmediği için bu karşılaştırma gerçek bir karşılaştırma değildir. CAM programı içerisindeki karşılaştırmada NC program hataları nedeniyle oluşan parça dalmalarını ve bozulmalarını asla göremezsiniz. Gerçek kesim sonucundan tamamen emin olabilmek için, gerçek NC programıyla işlenmiş stok malzemesini hedef modelle karşılaştırmalısınız. MANUSsim, bunu yapmanıza olanak sağlar. MANUSsim içerisinde bu karşılaştırma kolaylıkla yapılabilir, parça üzerinde kalan fazla talaş (kesilmemiş bölgeler) mavidir. Benzer şekilde parçaya dalmalar kırmızıdır. Yeşil alanlar, kesim yüzeyinin hedef yüzeye belirlediğiniz tolerans içerisinde uygun olduğunu gösterir. Ayrıca, parça üzerine tıklayıp, tıkladığınız noktada stok ile model arasındaki mesafeyi de kolayca görebilirsiniz.

6 Major Reasons Explaining Why You Need a Real CNC Simulation Now?

5) Kesme Şartlarını Kontrol Edebilmek

Kesici takımlarınıza belirli kesim derinlikleri verebilirsiniz. Böylece bu kesme derinliği aşılınca MANUSsim sizi uyarır. Takımlarınıza ayrı ayrı maksimum kesme hızları atayabilirsiniz ve kesim hızı aşılırsa uyarı alabilirsiniz.

6) Havadaki Boş Hareketleri Tespit Edip Hızlandırarak CNC İşleme Sürelerini Kısaltmak

CAM programlamanın yan etkisi çoğunlukla istenmeyen havada boş hareketlerdir, çünkü CAM programlarının kaba işleme algoritmaları üzerinde bir kontrolünüz yoktur ve çoğu CAM programı istenmeyen boş hareketler üretir. Bu boş hareketler kaba boşaltma harici başka operasyon tiplerinde de sıklıkla gerçekleşir. Boş hareketleri her operasyon için teker teker manuel şekilde silmek çok zaman alır ve çoğunlukla CAM programcıları bu iyileştirmelere vakit bulamaz. Bir başka sık görülen sebep ise, CAM programcısının deneyimi fazla değilse, işleme zamanının beklenenden uzun sürmesidir. MANUSsim NC kodu analiz ederek, havada boş hareketleri ve kesim olmayan temas hareketlerini tespit eder. Bu hareketlerin kesim hızları otomatik olarak artırılır ve CNC işleme süreleriniz %20’ye varan ve hatta çoğu zaman daha büyük miktarlarda azaltılır. Bu sayede parça başına karınız artmış olur.

24
May
2022 . MANUS